Faskine pris
- En miljøvenlig løsning
- Få tilskud på op til 20.000 kr
- Benyt håndværkerfradrag her
Hvad er en faskine?
Før vandet sikkert væk ved hjælp af en faskine
En faskines hovedopgave er at lede vandet væk fra bygningen, hvor det ikke kan gøre nogen skade eller være til gene. En faskine fungerer i alt sin enkelthed ligesom en lille udgave af et regnvandsbasin, der fragter vandet væk fra tagrender eller terrasse. Ved at blive ført væg fra bygningen, hjælper det til at sikre dig mod eventuelle vandskader og fugt. Vandet bliver opsamlet i et depot under jorden og bliver derfra ført i underjordiske rør til faskinen, hvor vandet langsomt kan sive ned gennem jorden udenom kloaksystemet. Det betyder at din kloak ikke bliver belastet yderligere ved f.eks. kraftig nedbør.
Flere kommuner begynder at stille krav om, at der skal etableres faskiner ved f.eks. nybyggeri.
Værd at vide om faskiner
Hvor meget koster en faskine?
Det er svært at give en listepris på anlægning af faskiner. Prisen afhænger af flere forskellige faktorer, blandt andet typen af jordbund, hvor mange kvadratmeter der skal udgraves og anlægges, hvor dybt den skal graves ned, hvilken type der ønskes osv.
Du kan helt gratis og uforpligtende indhente 3 forskellige tilbud, fra vores dygtige håndværkere.
På denne måde kan du blive klogere på hvad sådan et projekt måtte koste. Husk du kan få håndværkerfradrag, da det er et miljømæssigt grønt tiltag.
Spar penge på dit regnvand
Når du anlægger en faskine, kan det faktisk vise sig at være en rigtig god investering fra din side. Hvis du er ude i en tilbygning eller nybygning, kan det være påkrævet af kommunen, at du skal minimere belastningen på det lokale kloaknet.
Dette kan i nogle kommuner belønnes med tilskud på op til 10.000 kr. eller hel eller delvis tilbagebetaling af tilslutningsbidrag på op til 20.000 kr.
Vil du vide hvordan en faskine hjalp en husejer med at spare 62.000 kroner?
Idet en faskine er en miljøvenlig løsning, kan du nemlig få håndværkerfradrag på helt op til 25.000 kr. per person.
Derudover kan du ved at separere dit regnvand fra spildevandet, bruge dette til f.eks. haven eller bilvask og dermed spare mange penge på vandregningen.
Er det noget du selv kan lave?
Det kræver ikke nødvendigvis en kloakmester at få lavet en faskine, men det kan være en rigtig god idé at lade de professionelle om det alligevel.
Står du selv for at anlægge en faskine, skal du huske at kontakte kommunen og om projektet. I forbindelse med tilbygning eller et nybyggeri gælder der f.eks. at kommunens tekniske forvaltning skal informeres og du skal søge om tilladelse.
Det gælder selvfølgelig også at du selv skal undersøge gældende regler og lovgivning i din kommune og at du står med det fulde ansvar, hvis noget skulle gå galt.
Hvis det ønskes at faskinen skal tilsluttes det eksisterende kloaknet, kræver dette dog en autoriseret kloakmester.